Kokosowe pancakes (bez glutenu, cukru, mleka)

4.49 (172 ocen)

  • 30 min

Puszyste i delikatne, kokosowe pancakes. Placki są bez glutenu, mleka i cukru. Idealna na śniadanie lub poobiedni deser.

  • 30 min

Składniki:

  • Na 6 dużych sztuk (śr. 12 cm.):
    • 90 g. mąki ryżowej
    • 60 g. mąki kukurydzianej
    • 50 g. mąki z tapioki
    • 1 jajko
    • 30 g. ksylitolu
    • 3/4 puszki mleka kokosowego
    • 1 łyżka oleju
    • 1 łyżeczka sody
    • 60-70 m. wody gazowanej
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki Naleśniki Przekąski

Kokosowe pancakes (bez glutenu, cukru, mleka) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki mieszamy mikserem. Ciasto powinno być aksamitne i gładkie, o konsystencji gęstej śmietany.
    Na suchą patelnie wlewamy ciasto - 2-3 łyżki na patelnie o średnicy 12 cm. Kiedy ciasto urośnie, na wierzchu pojawią się bąbelki, a brzegi będą suche - obracamy placki na druga stronę.
    Podajemy z syropem klonowym, dżemem lub owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować