KOKOSOWE NALEŚNIKI Z BUDYNIEM MALINOWYM, ORZECHAMI I BITĄ ŚMIETANĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatne, puszyste naleśniki wypełnione po brzegi domowym budyniem malinowy smakują obłędnie!Bita śmietana, prażone orzechy włoskie i soczyste maliny to taka kropka nad I, która sprawia , że danie zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 5 szt )

    NALESNIKI:

    * mąka pszenna - 1 szkl

    * mleko koksowe - 0,5 szkl

    * mleko - 1,5 szkl

    * kokos - 4 łyżki

    * proszek do pieczenia - 1 łyżeczka

    * duże jajko - 1 szt

    * olej - 4 łyżki

    * sól - 1 szczypta

    NADZIENIE:

    * mleko - 1 l

    * mąka ziemniaczana - 4 płaskie łyżki

    * maliny - 2,5 szkl

    * cukier puder - 3-4 łyżki

    * śmietana kremówka - 200 ml

    * orzechy włoskie - 50 g

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello Naleśniki

Kokosowe naleśniki z budyniem malinowym, orzechami i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    NALEŚNIKI:

    Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie ze sobą mieszamy.

    Smażymy na złoto na mocno rozgrzanej patelni, odkładamy w ciepłe miejsce.

    BUDYŃ MALINOWY:

    Maliny miksujemy i przecieramy przez sito by usunąć pestki.

    Połowę mleka łączymy z malinami i zagotowujemy, a w drugiej połowie mleka rozpuszczamy mąkę.

    Przygotowaną mieszanką zalewamy gotujące mleko z malinami, gotujemy intensywnie mieszając, dosładzamy do smaku.

    CAŁOŚĆ:

    Przygotowanym budyniem nadziewamy naleśniki, dodajemy ubitą na sztywno śmietanę kremówkę i posypujemy prażonymi orzechami.

    Zajadamy!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kokos Maliny Mleko Orzechy Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować