Delikatne i soczyste mięso zamknięte w kokosowej skorupce
Składniki:
filet z kurczaka(podwójny)
Ciasto:
1 szkl. wody
1 szkl. mąki
1 jajo
sól pieprz
wiórki kokosowe(ok 1/2 szklanki może być troszkę więcej wszystko zależy od kubków smakowych) olej do smażenia
Kokosowe kąski z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka płuczemy ,osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na kawałeczki
2.Przekładamy do miski i delikatnie solimy i pieprzymy
3. Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto łączymy doprawiamy solą i pieprzem(ciasto ma mieć konsystencję troszkę gęściejszą niż ciasto na naleśniki )
4.Kąski smażymy na głębokim oleju więc teraz jest dobry czas na jego podgrzanie.Każdą kostkę mięsa moczymy w cieście i wkładamy na rozgrzany olej ,smażymy na złoty kolor.
5.Po usmażeniu odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku i delektujemy się smakiem. Podajemy na gorąco z ketchupem.
Komentarze