Kokosowe banany smażone w papierze ryżowym z czekoladą

0 (0 ocen)

Szybki i łatwy deser, a zarazem bardzo efektowny, który zaskakuje swoim niesamowitym smakiem

Składniki:

  • Składniki:
    -papier ryżowy (4 sztuki)
    -1 duży banan
    -1 łyżka ksylitolu
    -garść wiórków kokosowych
    -olej kokosowy do smażenia
    -garść potłuczonych orzeszków ziemnych
    -4 kostki gorzkiej czekolady
    -1 łyżka wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki

Kokosowe banany smażone w papierze ryżowym z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -banana kroimy na pół , a potem wzdłóż aby powstały 4 połówki
    -papier zwilżamy wodą i czekamy aż zmięknie
    -nakładamy banana, pospujemy cukrem, wiórkami i zwijamy, jak gołąbka
    -obtaczamy we wiórkach kokosowych i smażymy na oleju kokosowym
    -czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy wodą i szybko mieszamy
    -gotowe banany polewamy czekoladą i posypujemy orzeszkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papier ryżowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować