Kokosowa chmurka

0 (0 ocen)

  • 50 min

Idealny deser do popołudniowej kawy :)

  • 50 min

Składniki:

  • Biszkopt:

    5 jaj

    1 szklanka cukru

    1 szklanka mąki

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Ciasto kokosowe:

    5 białek

    1 szklanka cukru

    2 łyżki mąki ziemniaczanej

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    300 g kokosu

    Dodatkowo:

    Dżem truskawkowy

    1 puszka masy krówkowej Bakalland
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowa chmurka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:

    Ubić pianę z białek, dodać cukier dalej ubijając i żółtka. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Piec w temp. 180 stopni. Po upieczeniu przekroić na pół.

    Ciasto kokosowe:

    Ubić pianę z białek, dodać cukier dalej ubijając. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kokos i lekko wymieszać. Piec w temp.180 stopni.

    Przełożenie ciasta:

    Biszkopt – dżem truskawkowy – biszkopt – masa krówkowa – ciasto kokosowe.

Porady

Biszkopt można nasączyć alkoholem według uznania :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować