Kokilki - bułeczki zapiekane z kiełbasą i jajkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

pomysł na smaczne zdrowe proste dla najchetniej zjadane przez dzieci kokilki

  • 15 min

Składniki:

  • 4bułki, 1łyżka masła,10dkg kiełbasy ,2 łyżki groszku zielonego ,z puszki,4jajka, sól ,pieprz do smaku,1 łyżka natki pietruszki

Kokilki - bułeczki zapiekane z kiełbasą i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokilki 1. Z bułek ściać wierzchy,odłożyć.Pozostałe części wydrążyć, wysmarować wewnatrz masłem.Kiełbase obrać ze skórki, pokroić na talarki,wyłożycx nimi bułki,po czym do kazdej wsypac po łyzeczce groszku .Jajka umyć, wbić po jednym do bułki ,posypać solą ,pieprzem,natką pietruszki przykryć odcietym wierzchem.Przygotowane grzanki ułożyć na blasze ,wstawic do piekarnika i zapiekac 10min w temp 180C

Porady

Wstawic do rozgrzanego piekarnka aby sciecie jaka było szybsze aby zbyt bułki sie nie zeschły zrumieniły ,wieksze bułki potrzebuja wiecej czasu do sciecia sie składników zwłaszcza jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy