Kokardki z łososiem i szpinakiem

0 (0 ocen)

Makaron z łososiem i szpinakiem bardzo przypadł do gustu mojej drugiej połówce i od razu zaznaczył że muszę go częściej robić

Składniki:

  • - 250 g makaronu kokardki
    - 100 g wędzonego łososia
    - 150 g szpinaku świeżego
    - 140 g sera pleśniowego np. rokpol
    - 200 ml śmietany 18%
    - 1 ząbek czosnku
    - 1 łyżki masła
    - 1 łyżka oliwy
    - sól
    - pieprz

Kokardki z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak myjemy, dusimy na maśle i oliwie, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy drobno pokrojony czosnek. Łososia kroimy na paski i dodajemy do szpinaku, po około minucie wlewamy śmietanę i dusimy ok. 5 minut. Do sosu dodajemy połowę sera pleśniowego i dusimy około 10 minut. W między czasie przygotowujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przekładamy do sosu, mieszamy i po 2 minutach wykładamy na talerze. Wierzch posypujemy pozostałym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy