Kokardki z kapustą włoską i boczkiem

4.5 (190 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka, aromatyczna i niezwykle smaczna

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • PRZYPRAWY: SóL, PIEPRZ:
    - boczek wędzony pokrojony w kstkę: 30 dekagramów
    - tymianek świeży lub suszony: 2 łyżki
    - czosnek ( ząbek): 3 ząbki
    - mała kapusta włoska: 1 sztuka
    - parmezan, starty: 2 łyżki
    - makaron farafelle: 1 opakowanie
    - mozarella w kulce: 2 sztuki
    - pestki dyni i slonecznika prazone: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kokardki z kapustą włoską i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron z kapustą i boczkiem 1. Na patelni przyrumień boczek, dodaj pokrojony drobno czosnek i tymianek. Smaż rze chwilę. Wrzuc posiekaną kapustę i duś ok . 10 min. Posyp wszystko tartym parmezanem, przypraw pieprzem i solą, polej odrobina oliwy z oliwek. Ugotuj makaron w wodzie słonej jak ocean :) Makaron wymieszaj z kapustą. Rozerwij na drobne kawałki mozarellę i wymieszaj z makaronem. Posyp prażonymi pestkami dyni, słonecznika lub orzeszkami pinii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować