Kokardki w sosie serowym

0 (0 ocen)

Smaczne danie na szybki obiad.

Składniki:

  • 150g makaronu kokardki,
    Nieduża cebula,
    Ząbek czosnku,
    Kilka plastrów szynki,
    250g bulionu warzywnego,
    100g serka topionego,
    Garść groszku,
    Łyżeczka mąki,
    Szczypiorek.

Kokardki w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. W rondelku podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, podsypujemy mąką i chwilę podsmażamy. Następnie zalewamy bulionem i mieszamy. Szynkę podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu, dodajemy do bulionu, wrzucamy groszek i rozdrobmione serki topione, przyprawiamy solą i pieprzem. Sos podgrzewamy, aż serki się roztopią cały czas mieszając. Ugotowany makaron łączymy z sosem, danie posypujemy szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy