Koktajl "zaplątani" z roszponką, kiełkami, arbuzem i młodym jęczmieniem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Doskonały w smaku i niesamowicie zdrowy koktajl, który z całą pewnością zastąpi minimum 1 dzienną porcję warzyw i owoców. Witaminowa bomba!:) za sprawą Córki narodziła się nazwa-oglądałyśmy razem bajkę "Zaplątani", gdzie jedna z głównych postaci to Roszpunka, a na słowo roszponka przyniosła mi bajkę

  • 10 min

Składniki:

  • 3-4 garście roszponki
    60g dowolnych kiełków (około 2 garście)
    5-6 łyżek miąższu arbuza
    1 banan
    2 łyżki ziaren słonecznika
    1 łyżka młodego jęczmienia
    4-5 łyżek jogurtu naturalnego typ grecki
    1 szkl. przegotowanej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Koktajl

Koktajl "zaplątani" z roszponką, kiełkami, arbuzem i młodym jęczmieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roszponkę płuczemy pod bieżącą wodą i wrzucamy do blendera wraz z kiełkami. Dodajemy plastry banana, miąższ arbuza, jogurt, proszek z trawy młodego jęczmienia i ziarna słonecznika. Całość zalewamy przegotowaną wodą i miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować