Koktajl warzywny ze szpinakiem, pekinką i pomidorem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Taki koktajl to witaminowa bomba! Sama wypiłam, podałam też Córci i Mężowi i oboje wypili ze smakiem :)

  • 10 min

Składniki:

  • 2 brykiety mrożonego szpinaku
    2 liście kapusty pekińskiej
    1 pomidor
    1 jabłko
    1 plasterek cytryny
    1/2 szkl. przegotowanej wody
    1/2 szkl. soku pomarańczowego 100%

Koktajl warzywny ze szpinakiem, pekinką i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do kielicha blendera wrzucamy rozmrożone brykiety szpinaku, połamane liście kapusty pekińskiej, plasterek cytryny i kawałki pomidora (wcześniej sparzamy i pozbawiamy skórki). Dodajemy obrane i pokrojone w małe kawałki jabłko, dolewamy 1/2 szkl. przegotowanej wody i 1/2 szkl. soku pomarańczowego 100%. Miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji.

Porady

Jabłko można też wkroić ze skórką, musi być bardzo dobrze umyte. Ja obrałam, bo dawałam napój dziecku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy