Koktajl truskawkowo-arbuzowo-pomarańczowy

0 (0 ocen)

Owocowe koktajle to najlepsza opcja na lekki wartościowy posiłek w upalny dzień. Są sycące, ożywiające i pełne witamin.

Składniki:

  • (na dwa duże koktajle)
    3 szklanki truskawek
    4 kawałki arbuza
    2 pomarańcze
    dżem truskawkowy do smaku (opcjonalnie miód/syrop klonowy)
    kruszony lód
    opcjonalnie jogurt naturalny

Koktajl truskawkowo-arbuzowo-pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Koktajl truskawka-arbuz-pomarańcza 1. Owoce myjemy. Truskawki odszypułkowujemy. Arbuza kroimy na mniejsze kawałki. Wyciągamy pestki. Pomarańcze obieramy i filetujemy lub jeśli nie przeszkadzają nam kawałki błonek pomarańczy po obraniu po prostu ją kroimy. Owoce umieszczamy w wysokim naczyniu i blendujemy na gładko. Dodajemy do smaku nieco dżemu truskawkowego lub opcjonalnie miodu/syropu klonowego. Szklanki napełniamy do 1/3 wysokości kruszonym lodem i dopełniamy owocowym koktajlem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy