KOKTAJL SZPINAKOWY z KIWI i IMBIREM

4.5 (143 ocen)

  • 5 min

poranna dawka witamin i błonnika, które oczyszczają organizm i wzmacniają odporność, ale też spora dawka energii

  • 5 min

Składniki:

  • 1 duża garść szpinaku typu baby
    ok. 1 cm korzenia imbiru
    2 kiwi
    1/2 szklanki soku pomarańczowy (lub wody niegazowanej)
    kilka gałązek natki pietruszki (wersja dla zaawansowanych)
    miód (do posłodzenia według uznania)
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Napoje Koktajl Smoothie

Koktajl szpinakowy z kiwi i imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak płuczemy w wodzie. Kiwi i imbir obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.Wszystkie składniki koktajlu wrzucamy do blendera i miksujemy do momentu otrzymania gładkiego musu. Jeśli mus jest za gęsty można dodać więcej soku. Dosładzamy miodem.
    W wersji dla zaawansowanych można dodać kilka gałązek natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować