poranna dawka witamin i błonnika, które oczyszczają organizm i wzmacniają odporność, ale też spora dawka energii
5 min
Składniki:
1 duża garść szpinaku typu baby
ok. 1 cm korzenia imbiru
2 kiwi
1/2 szklanki soku pomarańczowy (lub wody niegazowanej)
kilka gałązek natki pietruszki (wersja dla zaawansowanych)
miód (do posłodzenia według uznania)
Koktajl szpinakowy z kiwi i imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak płuczemy w wodzie. Kiwi i imbir obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.Wszystkie składniki koktajlu wrzucamy do blendera i miksujemy do momentu otrzymania gładkiego musu. Jeśli mus jest za gęsty można dodać więcej soku. Dosładzamy miodem.
W wersji dla zaawansowanych można dodać kilka gałązek natki pietruszki.
Komentarze