Koktajl jeżynowy z nutą pikanterii

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszny, odżywczy koktajl w sam raz na drugie śniadanie. Dodatek kawy oraz pieprzu cayenne nadaje mu delikatnej pikanterii i ciekawszego smaku.

  • 10 min

Składniki:

  • 500 ml mleka
    1 szklanka jeżyn
    2 gałki lodów waniliowych
    2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    szczypta pieprzu cayenne
    1 łyżeczka miodu
    4 łyżki otrąb pszennych

    dodatkowo
    50 ml mleka
    kawałek czekolady

Koktajl jeżynowy z nutą pikanterii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do blendera wlewamy mleko, dodajemy umyte jeżyny, kawę, lody oraz miód. Dosypujemy otręby i pierz cayenne. Miksujemy przez chwilę.
  • 2. Przygotowane wcześniej szklanki napełniamy koktajlem do 2/3 wysokości.
  • 3. Pozostałe mleko dobrze spieniamy. Ostrożnie wlewamy do szklanek. Jest rzadsze więc powoli spłynie na dno. Dekorujemy startą czekoladą.

Komentarze

Podobne przepisy