Koktajl arbuzowo-lodowy

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ten soczysty owoc jakim jest arbuz można wykorzystywać do ciast, sałatek, deserów oraz do przygotowania pysznych koktajli.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje
    • Około 400g arbuza,
    • 2 szklanki jogurtu naturalnego,
    • Około 4 gałki lodów waniliowych,
    • Melisa do dekoracji,

Koktajl arbuzowo-lodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuza obieramy ze skórki. Usuwamy co większe pestki i kroimy w kostkę. Jogurt przelewamy do naczynia w którym będziemy przygotowywać koktajl. Dokładamy owoce i miksujemy.
    Do przygotowanych szklanek, pucharków nakładamy po gałce lodów i wlewamy koktajl arbuzowy. Całość dowolnie dekorujemy i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy