koktajl ananasowy z mango na wodzie kokosowej

0 (0 ocen)

Pyszny orzeźwiający koktajl z owoców tropikalnych.

Składniki:

  • 500 g świeżego obranego ananasa
    mango
    330 ml wody kokosowej (sok z zielonego kokosa)

Koktajl ananasowy z mango na wodzie kokosowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obranego ananasa i mango kroimy w kostkę.
  • 2. Owoce przekładamy do miksera, zalewamy wodą kokosową. Miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

Porady

Jeśli owoce są kwaskowe napój możemy dosłodzić miodem. Jeśli wolimy rzadsze napoje można dodać większą ilość wody kokosowej. W lato taki koktajl podajemy z dodatkiem kostek lodu z zamrożonej wody kokosowej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy