Konfitury z malin

4.5 (161 ocen)

  • 15 min

Maliny są pyszne i zdrowe,wiec warto je przygotować by mieć na zimę i chłodne dni.

  • 15 min

Składniki:

  • pół kg malin
    5 łyżek cukru
    2 łyżki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Konfitury z malin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Konfitura z malin 1. Maliny oczyścić, opłukać i osuszyć. Następnie przełożyć do garnka, dodać cukier i wodę. Razem wymieszać i smażyć na małym ogniu przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając, żeby się nie przypaliły.


  • Konfitura z malin 2. Do czystych i suchych słoików przełożyć konfiturę z malin. Dokładnie zakręcić słoiki i pasteryzować 5 minut. Ostudzić. Wynieść do ciemniej i zimnej piwnicy.
    Składniki wystarczą na 2 słoiczki po 200 ml.

Porady

Takie małe słoiczki malinek, są fajną sprawą na prezenty dla znajomych w mroźne dni :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować