Konfitura żurawinowa

5 (177 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Warto zrobić chociaż kilka słoiczków. Jest pyszna.

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 500 g żurawiny
    500 g cukru trzcinowego żelującego
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Konfitura żurawinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawinę umyć, oczyścić. Owoce rozdrobić blenderem i połączyć z cukrem . Przełożyć owoce do wysokiego garnka i dodać 1/ 5 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować 4 - 5 minut.
    Pamiętać o mieszaniu.
    Gorącymi konfiturami napełniać wyparzone słoiczki i szczelnie zakręcać. Odwrócić denkiem do góry i pozostawić do wystudzenia. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Konfitura żurawinowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować