Konfitura truskawkowo jabłkowa

0 (0 ocen)

Truskawki z jabłkami skomponowały się idealnie.

Składniki:


  • 800 g truskawek
    200 g jabłek
    1 szt konfitur fix
    200 g cukru
    200 g cukru trzcinowego

Konfitura truskawkowo jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć i obrać z szypułek. Jabłka umyć obrać z skórki i wydrążyć gniazda nasienne,pokroić na kawałki. Owoce przełożyć do garnka. Wsypać konfitur fix, cukier i cukier trzcinowy i całość wymieszać. Od czasu do czasu mieszając całość doprowadzić do wrzenia i gotować około 3-5 min.W zależności jak duże chcemy mieć kawałki owoców. Gorącą konfiturą napełnić słoiki do wysokości brzegu, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem. Zimne przenieść w chłodne miejsce. Waga owoców jest podana po obraniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy