Konfitura wiśniowa z rumem

4.5 (154 ocen)

Konfitura wiśniowa z dodatkiem rumu i goździków jest bardzo smacznym i aromatycznym dodatkiem do świeżego pieczywa lub deserów.

Składniki:

  • 3 kilogramy wiśni

    1,5 kilograma cukru

    300 ml. rumu

    5 goździków

    kawałek kory cynamonu

    3 żel-fixy
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Konfitura wiśniowa z rumem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte wiśnie drylujemy, odcedzamy na sicie, sok przelewamy do garnka, dodajemy goździki, korę cynamonu i zagotowujemy, gotujemy na małym ogniu przez 10-15 minut. Wyjmujemy przyprawy, dodajemy wiśnie, wsypujemy cukier, zagotowujemy. Wlewamy rum, mieszamy, przekładamy do umytych i wyparzonych słoików. Ustawiamy do góry dnem i pozostawiamy do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Goździki Rum Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować