Konfitura wiśniowa

4.5 (140 ocen)

  • 6 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Wisienki do budyniu

  • 6 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 2 kg wiśni
    70 dkg cukru
    1 żelfix
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Konfitura wiśniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiśnie na patelni 1. Wiśnie umyć i wydrylować (zostaje ok 1,5 kg owoców), wsypać na patelnię i zasypać cukrem. Smażyć do odparowania części soku i częściowego rozsmażenia owoców.
  • Wiśnie 2. Gorące owoce przekładać do wyparzonych słoików, zakręcać i stawiać na wieczkach na 5-10 minut, odwracać i gotowe :) Przygotowuję je specjalnie do budyniu waniliowego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować