Konfitura morelowo-jabłkowa

0 (0 ocen)

Konfitura morelowo-jabłkowa którą zrobiłam nie zawiera cukru i sztucznych dodatków. Samo zdrowie zamknięte w słoiczku, polecam :)

Składniki:


  • 2 kg moreli
    1 kg jabłek papierówek
    3 łyżki soku z cytryny
    jeśli wolicie słodkie przetwory opcjonalnie dodajcie cukier trzcinowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Konfitury

Konfitura morelowo-jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce myjemy i usuwamy z nich pestki i gniazda nasienne.

    Kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do garnka.

    Zagotowujemy, dodajemy sok z cytryny (opcjonalnie cukier), usuwamy pianę i gotujemy aż jabłka staną się miękkie.

    Gorące przelewamy do wyparzonych słoiczków i od razu mocno zakręcamy.

    Pasteryzujemy 10 minut.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Morele

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować