Kompot z suszu owocowego

4.5 (147 ocen)

Kompot z suszu to obowiązkowy dodatek na wigilijnym stole.

Składniki:

  • 0,5 kg suszonych owoców-morele,jabłka,gruszki,śliwki
    3 szt goździki,
    kawałek cynamon w lasce,
    do smaku cukier,
    3 l woda
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Kompot z suszu owocowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wody dodać suszone owoce i zostawić najlepiej na noc.Dodać goździki,laskę cynamonu i gotować do miękkości owoców.Na koniec dosłodzić do smaku.Podawać schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować