Kompot z rabarbaru, truskawek i jabłek

4.5 (198 ocen)

Dla ochłody na upalne dni najlepszy jest domowy, schłodzony kompocik ze świeżych owoców. Ja lubię słodkie kompoty,więc mój jest na słodko.

Składniki:

  • szklanka truskawek
    1-2 jabłka
    kilka lasek rabarbaru
    5-6 czubatych łyżek cukru
    szczypta cynamonu
    melisa lub mięta do dekoracji
    2 litry wody
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Kompot

Kompot z rabarbaru, truskawek i jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowy kompot 1. Wodę zagotować. Owoce umyć, rabarbar pokroić w cząstki ok 2 cm, a jabłko na ósemki wykrawając wcześniej gniazdo nasienne. Do gotującej się wody wrzucić owoce i dodać cukier oraz cynamon. Kompot gotować na miękkości owoców. Ostudzić, przelać do dzbanka i schłodzić w lodówce. Przed podaniem ozdobić miętą lub melisą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować