Kompot z brzoskwini z jabłkiem

4.99 (155 ocen)

Idealny na upalne dni. Dobrze schłodzony i podany z lodem ugasi pragnienie najbardziej spragnionym. Idealny także dla naszych maluchów. Mój 18-sto miesięczny Synek uwielbia ten kompot.

Składniki:

  • 1 kg brzoskwiń
    1 jabłko
    80 g cukru
    3 l wody
Wystaw ocenę:

4.99 (155 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kompot

Kompot z brzoskwini z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce dokładnie myjemy i osuszamy delikatnie ręcznikiem
  • 2. Brzoskwinie przekrawamy na pół i wyjmujemy pestki
  • 3. Jabłko przekrawamy na pół i wykrawamy gniazda nasienne
  • 4. Na dno garnka układamy owoce, zalewamy je ok 3 l zimnej wody i dodajemy cukier.
  • 5. Kompot doprowadzamy do wrzenia. Gdy to nastąpi zmniejszamy maksymalnie ogień i gotujemy jeszcze kompot przez 20 minut.
  • 6. Kompot przecedzamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować