KOMPOT Z TRUSKAWEK

4.5 (145 ocen)

zbliża się sezon truskawkowy, aby zatrzymać truskawki na zimę warto z nich zrobić domowy kompot

Składniki:

  • 5 kg truskawek
    1 kg cukru
    ok. 1,5 l wody
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Kompot

Kompot z truskawek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki obrać z szypułek, wypłukać. 1/2 kg zalać wodą, wsypać cukier, gotować do rozpuszczenia cukru. Resztę truskawek ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać gorącą zalewą truskawkową z cukrem, zakręcić słoiki. Gotować ok. 30 min.

Porady

pyszny kompocik do obiadku, który rozcieńczamy wodą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować