Kompot owocowy na zimę

4.5 (191 ocen)

  • 20 min

Smak lata zamknięty w słoiku - pysznie prawda :)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg mieszanki owocowej (jagody, poziomki,czerwona porzeczka, wiśnia, truskawka, malina)
    cukier (3 łyżki na 0,5 litrowy słoik)
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Sok Kompot

Kompot owocowy na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • owoce 1. owoce umyj i obierz jeśli to konieczne.
  • owoce 2. Słoiki i dekielki dokładnie umyj. Wsyp owoce.
  • ZALEWA 3. Zalewa cukrowa : Zagotuj wodę, wsyp cukier i dokładnie go rozpuść.
  • owoce 4. Taką zalewą zalewamy owoce w słoiku. Zakręcamy dekielkami i zagotowujemy 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soki Truskawki Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować