KOMPOT JABŁKOWY

4.5 (186 ocen)

  • 10 min

Tradycyjny, pyszny, domowy

  • 10 min

Składniki:

  • 5 jabłek
    1,5 litra wody
    0,5 szkl cukru (jeśli jabłkja są kwaśne to 3/4 szkl)
    1 łyżka cynamonu
    5 gożdzików
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Napoje Sok Kompot

Kompot jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jabłka na kompot 1. Jabłka umyj, pokrój na ćwiartki. Wydrąż. Nie obieraj ze skórki bo jabłka się rozlecą.
    Wrzuć je do garnka i zalej 1,5l wody.
    Wsyp cynamon, goździki i cukier i zamieszaj.
    Gotuj ok pół godziny na średnim ogniu.
    Przed podaniem przecedź.

Porady

przepis na ok 1,2 l kompotu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sok jabłkowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować