Kompot czereśniowy

4.5 (180 ocen)

  • 30 min

Ze wszystkich kompotów to czereśniowy jest moim faworytem :) uwielbiam jego słodycz, smak i kolor.

  • 30 min

Składniki:

  • proporcja na:
    1 kg czereśni
    1litr wody
    0.5 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Napoje Sok Kompot

Kompot czereśniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czereśnie 1. Czereśnie obieramy z ogonków i myjemy.
  • woda z cukrem 2. Wodę zagotuj i dodaj cukier. Dokładnie wymieszaj.
  • zalewamy czereśnie 3. Zalewamy czereśnie wodą z cukrem.
  • czereśnie w słoiku 4. Oczyszczamy ranty słoików aby były suche i zakręcamy dekielkami.
  • czereśnie w słoiku 5. Czereśnie gotujemy około 10 minut od zagotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować