Lubicie komosę ryżowa? Quinoa świetnie nadaję się do dań na słodko, ale ja wolę wersję pikantną, z dodatkiem papryki cayenne :) Dziś prosty przepis na szybką i pyszną potrawkę z moim ulubionymi owocami morza, spróbujcie :)
Komosa ryżowa z owocami morza na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Komosę ryżową przepłukać zimną wodą, owoce morza również przepłukać, krewetki oczyścić.
Na dużej patelni rozgrzać olej, podsmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodać cienki pokrojony czosnek, smażyć przez chwile, do pierwszego aromatu. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, opłukaną komosę i owoce morza, wymieszać. Dodać kukurydzę, przyprawić, zalać woda, wszystko dokładnie wymieszać i gotować na średnim ogniu pod przykrywką, przez około 15-20 minut, aż komosa wchłonie całą wodę.
Bardzo smaczna potrawa dla lubiących komosę ryżową i owoce morza, polecam ;)
Komentarze