Kisielowiec z zielonym musem

4.5 (173 ocen)

pyszne cytrynowe ciasto przekładane lekkim kremem

Składniki:

  • CIASTO:blaszka 24x28 cm
    5 jajek
    1 szkl. cukru
    3 kisiele cytrynowe (bez cukru)
    6 łyżek mąki
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

    KREM:
    3 szkl. zielonego soku Kubuś
    2 budynie śmietankowe

    DODATKOWO:
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Placek Desery Kisiele Sok

Kisielowiec z zielonym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    jajka ubijamy z cukrem, dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Pieczemy 35 - 40 min. w 170 stopniach

    KREM:
    na soku gotujemy budyń.

    Przestudzone ciasto przekładamy jeszcze ciepłym budyniem, wierzch posypujemy cukrem pudrem.

Porady

można używać dowolnego smaku kisielu i przekładać dowolną masą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kisiel

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować