Kiszone liście winogron

4.49 (165 ocen)

  • 5 min

Postanowiłam liście winogron zamknąć w słoiku. Zimą nie będę się martwic ich brakiem, gdy będę chciała przygotować pyszne gołąbki.

  • 5 min

Składniki:

  • 30 liści winogron
    1/2 litra wody
    1 łyżeczka soli
    1 liść laurowy
    2 ziela angielskie
    kilka ziarenek gorczycy
Wystaw ocenę:

4.49 (165 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kiszone liście winogron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście płuczemy i odcinamy im ogonki. Dzielimy na 3 równe części i zwijamy w rulonik. Układamy w słoikach z przyprawami i zalewamy wrzątkiem z rozpuszczoną solą. Zakręcamy słoik i odwracamy na zakrętkę. Pozostawiamy do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.51 (170 ocen)

Zdobywca nagrody

Ciasteczka ”Liście Dęba”

To może cię zainteresować