Kiszka pasztetowa z podrobów wieprzowych

4.49 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo delikatna dla podniebienia, smaczna pasztetowa.

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • podgardle 70dkg
    wątroba 70dkg
    serca wieprzowe 2 szt.
    skóry wieprzowe 50 dkg.
    majeranek 2 garście
    śmietana 18% 400ml.
    cebula 3 średnie
    domowa kostka rosołowa 4 łyżki
    pieprz naturalny 1 łyżeczka
    gałka muszkatołowa 1 łyżeczka
    liść laurowy 5-6 szt.
    ziele ang. 7 kulek
    sól do smaku
    jelita wieprzowe proste 3-4 m
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Golonka Pasztet

Kiszka pasztetowa z podrobów wieprzowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podgardle, serca, 1 cebulę i skórki ugotować wraz z domową kostką rosołową, liśćmi laurowymi i zielem ang. Gdy mięsa są miękkie osączamy na durszlaku. Wątrobę czyścimy z żył i smażymy z pokrojonymi w piórka 2 cebulami.Ugotowane i usmażone składniki dwukrotnie zmielić maszynką do mięsa (sitko o 2,5 milimetrowych oczkach). Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem razem z pozostałymi przyprawami, mieszamy dodając śmietanę i wszystko dokładnie miksujemy blenderem na jednolitą masę. Wyrobioną gotową masę napełniamy w jelita wieprzowe, parzymy w temp. 70 st.C 30 minut. Później hartujemy w zimnej wodzie 10 minut, zimne wkładamy na noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Podroby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować