kieszonki na słodko w papirusie własnej roboty

0 (0 ocen)

  • 10 min

pyszne, zdrowe i chrupiące kieszonki bez tłuszczu zapiekane w własnoręcznie przygotowanym papirusie.

  • 10 min

Składniki:

  • dwie duże piersi z kurczaka
    duża kulka mozzarelli
    pomidor
    pietruszka natka
    papier do pieczenia
    oliwa lub inny tłuszcz do posmarowania papieru, miód
    przyprawy (jakie kto lubi, ja używam przyprawy do pizzy i pieprzu czosnkowego)

Kieszonki na słodko w papirusie własnej roboty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kieszonka 1. najpierw przygotowujemy papier, smarujemy go tłuszczem, miodem i obsypujemy przyprawami. Teraz zabieramy się za piersi robimy w nich otwór (kieszonkę), kroimy mozzarelle i pomidora na plasterki wpychamy do środka kieszonki, na koniec dodajemy pietruszkę i zaszywamy grubą nitką.
  • zaszyta kieszonka na papirusie 2. Tak nafaszerowaną pierś przekładamy na papirus i zawijamy po czym kładziemy na rozgrzaną patelnie i smażymy na średnim ogniu aż pierś się zrumieni.

Porady

Radze nie dawać dużo miodu ponieważ pierś będzie za słodka. Życzę smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy