Kieszonki drobiowe z ryżem

0 (0 ocen)

Mięso drobiowe z wyrazistym nadzieniem :)

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    ok 2/3 szklanki ugotowanego ryżu
    3 suszone pomidory w oleju
    1 łyżka kaparów
    1 łyżeczka pasty z czarnych oliwek
    2 łyżki sosu piri-piri

    do panierowania:
    bułka tarta
    sól, pieprz
    1 jajko

Kieszonki drobiowe z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż wymieszać z pasta z oliwek oraz posiekanymi pomidorami i kaparami. Fileta przekroić na 2 kotlety, rozbić i posmarować sosem piri-piri. Na każdy nałożyć porcję ryżu i złożyć na pół. Panierować w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy