Kiełbasianka w słoikach swojska

4.5 (177 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Nie ma nic lepszego niż swojskie wędliny i konserwy. Przynajmniej mamy pewność że podajemy dziecku i naszej rodzinie zdrowe i smaczne jedzenie. Kiełbasianka na bazie czystego mięsa i przypraw,bez dodatku konserwantów. Można ją długo przechowywać w lodówce.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • * 3 kg łopatki wieprzowej
    * pieprz
    * sól kuchenna
    * 2 ząbki czosnku

    * słoiki + zakrętki
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Kiełbasianka w słoikach swojska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy w maszynce do mięsa przez rzadką siatkę. Solimy solą, pieprzem przeciskamy czosnek. Dokładnie mieszamy. Mięso wkładamy do słoików do 3/4 wysokości. Słoiki zakręcamy. Naszykować blaszkę i luźno wstawiamy słoiki do piekarnika na 1 1/2 godziny. Piec w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować