Kiełbaski ziemniaczane

0 (0 ocen)

Gorąco polecam.

Składniki:

  • 1kg ziemniaków
    3 jajka
    Sól
    Gałka muszkatołowa
    Bułka tarta
    Olej

Kiełbaski ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, ugotować i rozgnieść. Jeśli po ugotowaniu są zbyt wilgotne, należy je odparować w piekarniku na blasze w temperaturze 160 stopni. Przetarte ziemniaki wymieszać z żółtkami, doprawić solą i gałką muszkatołową.
    Około 60g masy ziemniaczanej uformować w kulkę. Następnie oprószyć ją odrobiną mąki i uformować wałeczek. Powstałą kiełbaskę spłaszczyć i smażyć na patelni na złotobrązowy kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy