Kiełbaska duszona z cebulką

5 (148 ocen)

  • 30 min

Proste, szybkie, smaczne, tanie.

  • 30 min

Składniki:

  • -4 małe, dobrej jakości kiełbaski
    -6 cebul
    -1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
    -1 łyżka papryki słodkiej mielonej
    -pieprz
    -odrobina oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbaska duszona z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w grubą kostkę. Wrzucamy do garnka z rozgrzanym olejem, smażymy 5 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie dodajemy przyprawę uniwersalną, paprykę słodką oraz pieprz. Mieszamy, smażymy kolejne 5 minut.
  • 2. Wrzucamy ponacinaną kiełbaskę, chwilę przesmażamy i przykrywamy garnek. Dusimy na wolnym ogniu przez 15 minut od czasu do czasu mieszając. Podajemy z pieczywem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować