Kiełbasa w piwie

0 (0 ocen)

  • 45 min

Danie dla miłośników piwa i nie tylko :)

  • 45 min

Składniki:

  • biała kiełbasa 4 szt,
    piwo 0,5l ,
    woda 1 szkl,
    duża cebula,
    mąka 3 łyżki,
    cukier ,
    sól,
    pieprz,
    olej,

Kiełbasa w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy piwo i wodę. Wkładamy kiełbasę i gotujemy ok.30 minut.
    Cebulę obieramy i kroimy w pióra, a następnie podsmażamy na łyżce oleju .
    Z 2 łyżek oleju i mąki robimy zasmażkę do której dodajemy 3/4 szkl. wywaru z kiełbasy.
    Gdy zasmażka będzie gotowa wlewamy ją do garnka z kiełbasą i doprawiamy wedle smaku
    solą, cukrem i pieprzem. Całość gotujemy jeszcze ok 10-15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy