Kiełbasa w kapuście

4.91 (169 ocen)

  • 60 min

Szybkie i smaczne danie obiadowe

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej, 4 - 6 cieńkich kiełbas np śląskich, cebula, przecier pomidorowy, ketchup, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.91 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbasa w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę wypłukałam bo była zbyt kwaśna. Zalałam wodą tak ciut ponad poziom kapusty. Dodałam 3 ziela angielskie, 3 liście laurowe, płaską łyżeczkę soli. Nakryłam garnek pokrywką i pod przykryciem gotowałam ok 30 min. W miedzyczasie smażę kiełbasę dobrze przypiekajac na średnim ogniu. Usmażoną kiełbasę przekładam do gotującej się pół godziny kapusty. Na tłuszczu na którym smażyłam kiełbasę poddusiłam dużą cebulę pokrojoną w kostkę. Dodałam do kapusty. Całość gotowałam jeszcze ok 30 min. Na koniec dosmaczyłam solą i pieprzem. Dołożyłam łyżkę przecieru pomidorowego i 2 łyżki ketchupu. Danie to podaje z ugotowanymi i ubitymi ziemniakami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować