Kiełbasa w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę wypłukałam bo była zbyt kwaśna. Zalałam wodą tak ciut ponad poziom kapusty. Dodałam 3 ziela angielskie, 3 liście laurowe, płaską łyżeczkę soli. Nakryłam garnek pokrywką i pod przykryciem gotowałam ok 30 min. W miedzyczasie smażę kiełbasę dobrze przypiekajac na średnim ogniu. Usmażoną kiełbasę przekładam do gotującej się pół godziny kapusty. Na tłuszczu na którym smażyłam kiełbasę poddusiłam dużą cebulę pokrojoną w kostkę. Dodałam do kapusty. Całość gotowałam jeszcze ok 30 min. Na koniec dosmaczyłam solą i pieprzem. Dołożyłam łyżkę przecieru pomidorowego i 2 łyżki ketchupu. Danie to podaje z ugotowanymi i ubitymi ziemniakami
Komentarze