KINDER BUENO - orzechowy deser w słoiczku

4.5 (199 ocen)

  • 20 min

Delikatny kakaowo-orzechowy krem, kruche ciasto francuskie, słodka bita śmietana ... a wszystko to obsypane prażonymi orzeszkami ziemnymi i mleczną czekoladą!Niebo w gębie!Taki deser jest idealny zarówno do pracy, szkoły, jak i na imprezę!

  • 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 1 porcja )

    * mascarpone - 2 łyżki
    * kakao - 1 łyżeczka
    * starta mleczna czekolada - 1 łyżka
    * cukier puder - 1 czubata łyżka
    * posiekane orzechy ziemne - 1 łyżka
    * ciastko francuskie - 1 szt

    DODATKOWO:
    * bita śmietana + orzeszki ziemne + czekolada - do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Kinder bueno - orzechowy deser w słoiczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem, kakao, mleczną czekoladą i posiekanymi orzechami.

    Do słoiczka wkładamy posiekane ciasto francuskie, wlewamy krem orzechowy, dekorujemy bitą śmietaną , orzechami i czekoladą.

    Podajemy mocno schłodzone!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Czekolada Kakao Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować