Ciasto kinder country (bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dzień wcześniej mocno podgrzać kremówkę nie dopuszczając do wrzenia. Podzielić na 2 równe części. W jednej rozpuścić czekoladę białą, w drugiej mleczną. Ostudzić i odstawić do lodówki na całą noc.
Tortownicę (śr.21cm) wyłożyć folią aluminiową. Na spód ułożyć warstwę herbatników.
Zimną białą kremówkę ubić na puch, dodać mascarpone, utrzeć do połączenia składników. Do masy wsypać 3 szkl. pszenicy, wymieszać. Masę wyłożyć na herbatniki, wyrównać. Wyłożyć drugą warstwę herbatników.
Mleczną kremówkę ubic na puch i wyłożyć na herbatniki, wyrównać powierzchnię i posypać pozostałą pszenicą.
Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.
Komentarze