Ciasto Kinder Country z pszenicą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciasto bez pieczenia, szybkie, idealnie sprawdzi się jako mały torcik, wspaniały na każdą okazję!

  • 60 min

Składniki:

  • 400 ml kremówki 36%
    250 g serka mascarpone
    4 szkl pszenicy ekspandowanej (3 szkl do masy, 1 szkl do posypania na posypkę)
    150 g herbatników
    1 czekolada biała
    1 czekolada gorzka
    1 czekolada mleczna

Ciasto kinder country z pszenicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
    Na dno ułożyć równomiernie część herbatników.
    Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej na gładką masę, przestudzić.
    200 ml kremówki ubić na sztywną masę, stopniowo dodać serek mascarpone ubijając już na wolniejszych obrotach, następnie dodać rozpuszczoną białą czekoladę, nadaj ubijając. Kiedy składniki się połączą dodać 3 szklanki pszenicy i wymieszać delikatnie łyżką. Masę wyłożyć na herbatniki i wyrównać nożem, dodać następną warstwę herbatników.
    Gorzką i mleczną czekoladę również rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić.
    Pozostałe 200 ml śmietany ubić na sztywno, dodać roztopione czekolady i wymieszać mikserem na wolnych obrotach. Masę wyłożyć na herbatniki, całość posypać szklanką pszenicy.

    Smacznego!

Porady

Kinder Country schłodzić w lodówce co najmniej 4 godziny, a najlepiej całą noc.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy