Ketchup z cukinii

4.5 (170 ocen)

W tajniki robienia przetworów wprowadziła mnie babcia.

Składniki:

  • 1,5 kg cukinii
    0,5 kg cebuli
    ząbek czosnku
    garść soli
    2 szklanki cukru
    szklanka octu
    1 łyżeczka papryki ostrej
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    0,5 łyżeczki pieprzu
    3 koncentraty pomidorowe
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Ketchup z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię zetrzeć na drobnych oczkach. Cebulę drobno pokroić. Posolić garścią soli i odstawić na 6 godzin. Następnie nie odciskając rozgotować, dodać cukier oraz ocet i gotować 20 min. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i przyprawy oraz koncentraty pomidorowe. Gotować jeszcze 10 min. Wszystko zmiksować. Przelać do słoików i pasteryzować 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Ketchup Koncentrat pomidorowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować