Keks z bananami.

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Jeżeli masz w domu zbędne białka i kilka owoców, ten przepis jest właśnie dla Ciebie.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • Składniki:
    -5 białek,
    -280g mąki tortowej,
    -80g mąki ziemniaczanej,
    -240g cukru,
    -łyżeczka proszku do pieczenia,
    -165g masła,
    -190ml mleka,
    -2 banany.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Keks Desery

Keks z bananami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy białka i mieszamy do utworzenia się lekkiej piany. Następnie odlewamy szklankę. Do pozostałej masy dodajemy przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia i masło. Ubijamy do połączenia składników, bądź zagniatamy ręcznie. Następnie dolewamy pozostałe mleko i mieszamy do połączenia. Do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, wlewamy masę i układamy banany w plasterkach. Pieczemy w temp 180 stopni przez około 1 godzinę.

Porady

Jeżeli deser przygotowujemy z bananami, ważne jest by kupić je około 1 tydzień wcześniej i pozostawić w temperaturze pokojowej. Tak zostawione banany zrobią się ciemne z wierzchu, czyli dojrzeją i będą lekko strawne oraz dużo słodsze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Keks z bananami

To może cię zainteresować