Keks z bakaliami

4.5 (157 ocen)

Pyszny keks z bakaliami

Składniki:


  • 0,5 kg mąki + 1 łyżka
    250 g margaryny
    200 g cukru
    3 duże jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki soli
    ¼ szklanki mleka
    250 gram dowolnych bakali ( ja użyłam 150 gram gotowej mieszanki + garść rodzynek , moreli , żurawiny oraz orzechy )
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery

Keks z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cały 1. Bakalie drobno pokroić i wymieszać z łyżką mąki . Mąką przesiać wymieszać z proszkiem i solą .
    Margarynę utrzeć z cukrem na kremową masę około 5 minut . Następnie do utartej margaryny dodawać po jednym jajku , po każdym dodaniu dobrze wymieszać . Do masy dodać 1/2 mąki i krótko wymieszać . Wlać mleko , ponownie zamieszać i wsypać resztę mąki jeszcze raz wszytko zmiksować . Na końcu dodać bakalie zamieszać ciasto przełożyć do wysmarowanej formy keksowej. Piec w 170 minut 65 minut . 
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować