kefir ogórkowy z miętą i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób

Pyszny i niezwykle orzeźwiający koktajl warzywny.

  • 5 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 ogórki gruntowe
    400g schłodzonego kefiru
    3-4 gałązki koperku
    około 10 listków mięty
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Kefir ogórkowy z miętą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Przekładamy do dzbanka miksera. Dodajemy koperek i miętę. Zalewamy kefirem. Całość lekko solimy i pieprzymy. Miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować