KECZUPOWY ŚLEDZIK

0 (0 ocen)

Bardzo szybki , smaczny i efektywny śledzik podany jako przystawka zachwyci smakiem

Składniki:

  • SKŁADNIKI
    2 płaty śledzia z octu ( zawsze mam w lodówce )
    4 łyżki keczupu łagodnego ( Pudliszki )
    1 cebula czerwona
    2 ogórki konserwowe
    1 ząbek czosnku
    Sól
    Pieprz
    Cytryna do dekoracji
    Kilka gałązek koperku

Keczupowy śledzik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE ;
    Śledzia odcedzamy z nadmiaru wody , kroimy pod skosem . Cebulę obieramy i siekamy w bardzo drobna kosteczkę tak samo ogórka a czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy keczup i mieszamy , doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Na każdy kawałeczek śledzia nakładam pastę warzywno keczupową przyozdabiam koperkiem i cytryna . Gotowe smacznego .

Porady

Śledzika przed podaniem należy schłodzić

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy