Placuszki marchewkowe z ketchup'em - stanowią pełnowartościowy posiłek. Można zajadać na ciepło z ulubionym sosem lub na zimno z dipem czosnkowym, ziołowym itp.
Keczapy marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę ugotować, pognieść (jak ziemniaki) i wystudzić. Następnie dodać ketchup i ponownie pognieść. Szczypiorek posiekać, dodać do marchewki wraz z pozostałymi składnikami - wymieszać na jednolitą masę.
2.Na patelni rozgrzać olej. Nabierać porcje masy marchewkowej, formować placki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron.
Podawać na ciepło jako samodzielne danie. Placki można polać również sosem (pieczeniowym, myśliwskim lub grzybowym). Na zimno smakują z dipem czosnkowym lub ziołowym.
Porady
Z podanych składników wychodzi 20 średniej wielkości placków.
Komentarze