Kebab domowy z mięsem karkowym w tortilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dowolne mięso podane w składnikach pokroić na ścinki ( ja robiłam z chudej karkówki), obsypać obficie przyprawą, polać 3 łyżkami oleju, dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki (najlepiej na noc).
Mięso obsmażyć na patelni do miękkości. Na oddzielnej patelni poddusić na odrobinie oleju cebulę pokrojoną w piórka. Pod koniec duszenia dodać cebule do mięsa i jeszcze chwilę podsmażyć. W trakcie smażenia się mięsa kroimy w cienkie paski kapustę pekińską oraz paprykę. Ogórki kroimy w talarki i odstawiamy na sitko by obciekły.Układamy najpierw warzywa na placku z lewej strony potem mięsko na t, a to polewamy sosami i zawijamy .Sos ketchupowy: 5 łyżek majonezu + 5 łyżek ketchupu ostrego Sos czosnkowy: 5 łyżek majonezu + przeciśnięty ząbek czosnku.
Komentarze